Over ons
Wie zijn wij?
Wij zijn Henri en Annemarie Kolkman. Sinds 2010 wonen we in het pittoreske Geerdijk. Dit dorpje ligt bovenin Twente en is de geboorteplaats van Henri. Hier wonen we samen met onze drie dochters: Fleur, Mara en Lieke.
Het voormalige boerderijtje waar we zijn komen wonen gaf ons de mogelijkheid om met onze passie voor koeien aan de gang te gaan. Het duurde dan ook niet lang en in 2012 hebben we twee Hereford koeien en een kalfje (Minie, Dinie en Hannie) gekocht.
Wat doen wij?
Sinds 1 juli 2017 zijn we officieel in Maatschap met elkaar gegaan. We zijn toen ook begonnen met het verkopen van vleespakketten. Onder het kopje 'Wat doen we?' vertellen we meer over wat we te bieden hebben.
Daarnaast zijn we ook aangesloten bij Grutto.nl, zodat we ons vlees hopelijk aan iedereen in Nederland kunnen aanbieden!
Op deze website vindt u meer informatie over ons bedrijf, het vlees dat wij verkopen en we willen ook graag wat meer vertellen over Hereford koeien en hoe zij bij ons op de boerderij leven.
Waarom Herefords en wat maakt dit ras bijzonder?
Een onderscheidende koe, dat is wat wij zochten. En dat is ook wat we vonden bij de Herefords. Dit ras komt van oorsprong uit het zuidwesten van Engeland, rondom de plaats Hereford.
Herefordvlees onderscheidt zich samen met Angus van ander rundvlees door zijn karakteristieke vet marmering dat extra veel smaak mee geeft. Deze marmering maakt het vlees ideaal voor zowel bakken, braden, grillen als bbq'en.
Het karakter van de koe is bijzonder zachtaardig en rustig. Niet voor niks worden ze op verschillende plekken ook gebruikt voor 'koe knuffelen'. Daarnaast verloopt de geboorte heel soepel door het lage geboortegewicht en de fijne botstructuur van de kalfjes.
De koeien zijn heel robuust, waardoor ze zomer en winter buiten kunnen blijven lopen. Bij ons ziet u de koeien met kerst dan ook gewoon in het weiland. Ze kunnen groeien op hele sobere wei- en natuurlanden, wat het mogelijk maakt om ze ook voor natuurbegrazing in te kunnen zetten. Dit gebeurt ook met onze koeien. Het doel hiervan is om door middel van begrazing deze gebieden open te houden en plek te bieden voor een grote variatie aan planten- en diersoorten.