De Geerakkers

Twents Hereford rundvlees

Nieuws van de boerderij

23 augustus 2022

Sinds afgelopen vrijdag lopen een aantal van onze koeien weer in het Haaksbergerveen. Een heel mooi natuurgebied tussen Haaksbergen en Enschede, zeker de moeite waard om eens een mooie wandeling te maken. Onze koeien hebben het er erg naar hun zin en zorgen ervoor dat de natuur behouden blijft.

6 augustus 2022

Sinds vandaag hebben we nu ook een verkooppunt bij huis staan, waarin u al ons vlees kunt vinden. Het is geheel zelfbediening en u kunt contant betalen, maar ook per bank of we kunnen u een betaalverzoek sturen. We hopen natuurlijk dat veel mensen ons verkooppunt weten te vinden!

6 juni 2022

Aankomende zaterdag 11 juni zullen we met onze eigen foodtruck op het Bos Food en Drinks Festival in Daarle staan. Wij kunnen u dan voor het eerst onze eigen Geerland Bitterballen laten proeven. Vanaf dan zijn ze ook te bestellen in doosjes per 12 stuks verpakt.

1 juni 2022

Alle producten van onze boerderij "De Geerakkers" worden vanaf nu onder de naam Geerland verkocht. Bij het kopje Geerland Producten staat een kleine opsomming van het assortiment  en wij zullen deze de komende tijd verder uitbreiden.


13 februari 2022

Het is alweer februari! En de ontwikkelingen hebben zeker niet stil gestaan. Henri is sinds januari 2,5 dag per week 'fulltime boer' en werkt nog 2 dagen per week 'buiten de deur'. De woensdagmiddag is Henri nog altijd thuis met onze 3 dochters, die daar ook heel blij mee zijn! Een mooie ontwikkeling, waardoor Henri veel meer tijd heeft om alle taken op en rondom de boerderij op te pakken en we ook meer tijd hebben voor elkaar. Zeker dat laatste is heel belangrijk in deze drukke tijden met kleine kinderen, werk, sociale activiteiten en helaas ook nog steeds corona die ook het nodige aan flexibiliteit van ons vraagt. 

29 mei 2021

Eindelijk! Nadat het de afgelopen maanden overwegend koud en nat is geweest, laat de zon zich weer zien en gaat de temperatuur gelukkig weer omhoog. Alles ziet er dan ook meteen een stuk vrolijker uit buiten. Op de boerderij hebben we de eerste kalfjes ook alweer mogen verwelkomen en vandaag is er nog een stierkalfje geboren. 

Het gras groeit ook weer goed, dus de koeien kunnen zich buiten goed vermaken. Een aantal koeien loopt in Dalerveen (Drenthe) in het natuurgebied en binnenkort gaan er ook weer een aantal koeien Almelo ontdekken, in het kader van stadslandbouw.


29 april 2020

Het voorjaar is weer in volle gang! De fruitbomen staan weer in bloei, het wordt warmer en hopelijk gaat het gras de komende tijd ook weer goed groeien, zodat de koeien heerlijk voorjaarsgras kunnen eten! Ook op de boerderij is het een drukte van jewelste. Alle landwerk is grotendeels gedaan. De eerste kalfjes zijn geboren en ook een deel van de koeien wordt dit weekend naar het natuurgebied in Drenthe gebracht.

Daarna is het even afwachten tot eind mei in de hoop om dan een eerste keer het gras te kunnen hooien voor de wintervoorraad.

Ook de ossen en koeien zijn rustig doorgegroeid en we zullen dan ook weer gaan slachten. Allereerst op 16 mei en daarna op 20 juni. Ivm de verdeling van het vlees hebben we er voor gekozen om met name in mei onze Complete pakketten van 10 kg (allerlei vlees, oa entrecote, biefstuk, worst, gehakt, riblappen, sucade, hamburgers..) samen te stellen en in juni onze Gemakspakketten van 5,5 kg (hamburgers, worsten, rundersteaks, rundervinken en gehakt).

Ook kunt u los vlees bestellen. Voor zowel de pan of als grote stukken op de bbq.

14 november 2019

Wederom even een tijdelijke stilte op de website, dit had alles te maken met de geboorte van onze 3e dochter, Lieke! Zij is op 8 juli geboren. Er worden dus niet alleen kalfjes op onze boerderij geboren ;-). 

De afgelopen maanden hebben we veel kalfjes mogen verwelkomen, hebben de koeien mooi kunnen grazen bij ons thuis maar ook in het Haaksbergerveen, in Dalerveen en in Almelo. Aangezien de winter eraan komt hebben we de afgelopen weken alle koeien weer opgehaald. Ze lopen nu weer rondom ons huis in Geerdijk, en nog een aantal in Daarlerveen. Hier wonen wij zelf nu ook tijdelijk, aangezien we in Geerdijk aan het verbouwen zijn met de woning.

  • En aangezien de winter weer voor de deur staat, het kouder wordt en 's avonds vroeg donker, is het heerlijk om weer wat vaker een lekkere stoofpot te maken en gezellig met elkaar aan tafel te zitten. En hoe kan dat nou beter dan met lekker vlees van koeien die een mooi leven hebben gehad? Vrijwel het hele jaar door buiten lopen (tenzij het weer het echt niet toe laat), kalfjes blijven lange tijd bij de moeder, gras en hooi eten zonder allerlei toevoegingen om de koeien maar zo snel mogelijk slachtrijp te krijgen etc. Daarom is het vanaf nu weer mogelijk om vleespakketten te bestellen! En mocht u belangstelling hebben voor een bepaald onderdeel van de koe, laat dit dan ook weten! Op 14 december kunnen de pakketten worden opgehaald, maar als deze datum niet uitkomt dan kunnen we ook even overleggen voor een ander moment. Of als u verder weg woont, dan kunnen we ook overleggen hoe het pakket bij u terecht kan komen. Er is veel mogelijk! :-)


    Hopelijk zien we u snel een keer bij ons op de boerderij!20 mei 2019

Het was even stil, maar we zijn de afgelopen 2 maanden dan ook erg druk geweest op en rondom de boerderij! 

Zo hebben we ondertussen een deel van onze koeien in natuurgebieden lopen, namelijk in het Haaksbergerveen en in het Dalerveenseveen. In het Haaksbergerveen hebben we ook de afrastering gerepareerd, zodat de koeien hier weer goed kunnen lopen.

Ook lopen er nu dan eindelijk koeien en kalfjes in Almelo, t.b.v. de stadslandbouw. Ze zijn te vinden bij het Kollenveld en in Windmolenbroek. Hiervoor moesten we ook snoeiwerk verrichten en de afrasteringen in orde maken. Leuk om te zien dat buurtbewoners enthousiast reageren op de komst van onze koeien!

Natuurlijk lopen er ook nog koeien bij ons thuis. We hebben inmiddels alweer 5 kalfjes mogen verwelkomen en we hebben zelfs 2 pleegkalfjes (Jersey kalfjes) die bij één van onze koeien zogen. Daarnaast zijn de koeien ook bekapt en is het eerste gras alweer in balen gemaakt, voor het wintervoer. 

 

4 maart 2019

We gaan weer slachten! Op zaterdag 13 april zijn de pakketten weer bij ons terug en kunnen ze worden opgehaald. Mocht deze datum niet uitkomen, dan kan het pakket ook op een ander moment worden opgehaald. Dat horen we dan graag, dan zorgen we dat we thuis zijn. Het vlees is, net zoals de vorige keren, in kleine porties (per 2 personen ongeveer) verpakt in pakketten van 10kg, diepgevroren. Een pakket kost 120 euro (ivm de btw verhoging begin januari hebben we de kosten iets moeten verhogen)

 

1 februari 2019

In het voorjaar van 2019 zullen een aantal van onze koeien de regio verder gaan verkennen! We hebben namelijk een beheerovereenkomst gesloten met de gemeente Almelo, waarbij onze koeien op twee plekken in Almelo zullen gaan grazen in het kader van stadslandbouw. Ze zijn te vinden in de weides aan de Mees (Windmolenbroek) en Kollenveld (Schelfhorst).