De Geerakkers

Twents Hereford rundvlees

Welkom op onze website!   

We gaan weer slachten! Dus wilt u graag een compleet pakket of gemakspakket bestellen, of los vlees, stuur dan gerust een berichtje (via de site, mail of per app/telefonisch). We krijgen de bestellingen graag voor zaterdag 13 mei door. Het vlees kan op zaterdag 27 mei vanaf 9u bij ons op de boerderij worden opgehaald (of in overleg op een ander moment). Sinds 6 augustus hebben we een verkooppunt aan huis, waar u van maandag t/m zaterdag uw vlees kunt kopen. De vriezers zitten vol en het is volledig zelfbediening. De prijzen staan sinds kort op de verpakking, dus u hoeft zelf de prijs niet meer te berekenen. U kunt contant betalen, maar ook per bank of we kunnen een betaalverzoek sturen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder (Annemarie: 0619288042 en Henri: 0620237057)

 

In 2012 zijn wij, Henri en Annemarie Kolkman, 'voor de hobby' gestart met 2 Hereford koeien en een kalfje. Nu, 10 jaar later, hebben we zo'n 70 koeien en kalfjes op de boerderij. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven.

Via deze website willen we u informeren over het Hereford ras en hoe zij (bij ons op de boerderij) leven. Daarnaast bieden we uiteraard ook de mogelijkheid om een vleespakket bij ons te bestellen. We slachten elke 3 maanden een aantal koeien en ossen.

Naast het leven op de boerderij en de vleespakketten die wij aanbieden, kijken we ook graag een stukje verder. Zo hebben we een aantal koeien in de Engbersdijkvenen en het natuurgebied nabij Dalerveen lopen. Daarnaast lopen er gedurende het jaar ook een aantal koeien op twee plaatsen in Almelo, in het kader van stadslandbouw. En sinds kort lopen de koeien ook weer in het Haaksbergerveen. Buiten dat dit goed is voor de natuur (zie ook 'Over ons'), hopen we hiermee ook de afstand tussen boer en burger te verkleinen. Iedereen is dan ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze boerderij!