De Geerakkers

Twents Hereford rundvlees

Welkom op onze website!   

Aankomende zaterdag 11 juni zullen we met onze eigen Herefordrode foodtruck op het Bos Food en Drinks Festival in Daarle staan. Wij kunnen u dan voor het eerst onze eigen Geerland Bitterballen laten proeven. Vanaf dan zijn ze ook te bestellen in doosjes per 12 stuks verpakt.
1 juni 2022

Alle producten van onze boerderij "De Geerakkers" worden vanaf nu onder de naam Geerland verkocht. Bij het kopje Geerland Producten staat een kleine opsomming van het assortiment  en wij zullen deze de komende tijd verder uitbreiden.

 

In 2012 zijn wij, Henri en Annemarie Kolkman, 'voor de hobby' gestart met 2 Hereford koeien en een kalfje. Nu, bijna 10 jaar later, hebben we zo'n 70 koeien en kalfjes op de boerderij. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven.

Via deze website willen we u informeren over het Hereford ras en hoe zij (bij ons op de boerderij) leven. Daarnaast bieden we uiteraard ook de mogelijkheid om een vleespakket bij ons te bestellen. We slachten elke 3 maanden een aantal koeien en ossen.

Naast het leven op de boerderij en de vleespakketten die wij aanbieden, kijken we ook graag een stukje verder. Zo hebben we een aantal koeien in de Engbersdijkvenen en het natuurgebieden nabij Dalerveen lopen. Daarnaast lopen er gedurende het jaar ook een aantal koeien op twee plaatsen in Almelo, in het kader van stadslandbouw. Buiten dat dit goed is voor de natuur (zie ook 'Over ons'), hopen we hiermee ook de afstand tussen boer en burger te verkleinen. Iedereen is dan ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze boerderij!